web analytics

Fagotriet.nl

Stacks Image 666
Elke fagottist weet het: Behalve een beetje talent zijn een goed instrument, wat tijd om te oefenen, maar vooral een goed riet van essentieel belang om goed fagot te kunnen spelen. Veel fagottisten denken dat het zelf maken van rieten veel te arbeidsintensief is en bovendien een abstracte wetenschap die wel vergeleken wordt met hocus-pocus. Om die reden heeft men vaak vrede met een riet dat niet aan de hoogste eisen voldoet. De gemoedstoestand van fagottisten hangt maar al te vaak af van de kwaliteit van hun riet. We kennen allemaal het gevoel van paniek als er niet voldoende goede rieten voorhanden zijn, of als het juiste riet voor een naderende uitvoering niet gevonden kan worden. Anderzijds: oefenen of studeren lijkt onnodig als het perfecte riet wél voorhanden is.
Grappig dat een subtropische grassoort zoveel invloed kan hebben op de gemoedstoestand van een musicus. Meer nog dan paddo’s, caffeine, alcohol of wat voor geestverruimend goedje dan ook.

Arundo donax is de subtropische plant die al eeuwen wordt gebruikt voor de vervaardiging van rieten voor diverse blaasinstrumenten.
Fagoitriet.NL is steeds op zoek naar die plantages die materiaal leveren dat aan de hoogste standaard voldoet. Het resultaat is een samenwerking met de beste Arundo donax kwekers ter wereld. Fagotriet.nl importeert en bewerkt het geïmporteerde materiaal in eigen beheer.

Hans Wisse is de oprichter en eigenaar van “fagotriet.nl” en “bassooncane.com” Hij is rietenmaker met een 45 jarige ervaring en levert rieten en ruw-materiaal aan een groeiend aantal collega’s in toonaangevende orkesten over de hele wereld.
Hans Wiisse is fagottist / contrafagottist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

www.fagotriet.nl
www.bassoonreeds.eu
www.bassooncane.com

Kroonkruid 119
Nieuwerkerk aan den IJssel
the Netherlands
email: info@fagotriet.nl
kvk: 24318503
BTW/VAT: NL116497968B01